השלכות משפטיות של בגידה
בגידה אשר מובילה לסיום חיי הנישואין היא קשה מאוד בעיקר עבור הצד הבוגד, אך גם אם נניח את הצד הרגשי בצד, לבגידה יכולות להיות השלכות משפטיות רבות שחשוב לדעת עליהן.
לפני הכל חשוב להדגיש כי בישראל יש שתי מערכות משפט אליהן יש להתייחס – בית הדין לענייני משפחה ובית הדין הרבני. על פי ההלכה היהודית, בגידה של אישה היא חמורה פי כמה וכמה לעומת בגידה של הבעל. לדוגמא, אישה שבגדה אסורה גם על בעלה וגם על בועלה (האדם איתו היא בגדה) ולכן במקרה בו האישה בגדה הגירושין יאושרו מיד. לעומת זאת בעל בוגד מותר לאישתו ולכן אם ירצו הצדדים בכך – יוכלו לחזור לחיי נישואין ללא הגבלה הלכתית.
נטל ההוכחה
לא מספיק להגיע לבית המשפט ולטעון לבגידה, ולא משנה של מי מהצדדים. הטוען חייב לספק הוכחות וראיות לאותה בגידה, בין אם זה תמונות, סרטונים, הודאה של הצד הבוגד ועוד. נטל ההוכחה לא מוטל על הבוגד, אלא על הצד שנבגד, וללא הוכחות חותכות לקיומה של הבגידה לא יתייחסו לטענות הללו כראוי בבית המשפט.
חשוב לבהיר ראיות שנאספו באופן שאינו חוקי יפסלו ע"י בית המשפט לכן לפני שאתם מחליטים לעשות מעשה מומלץ להתייעץ עם משרד חקירות המעסיק חוקר פרטי מומחה בחשיפת בגידות ומתן עדות בבתי משפט
השלכות על משמורת ילדים
על פי הדין, אין לבגידה השלכות על קביעת ההורה המשמורן ו/או על הסדרי הראיה. הכלל היחיד שמנחה את השופטים או הדיינים הינו טובת הילד, ובמקרים של חוסר הסכמה בין ההורים – תהיה התחשבות בדעה של פקידת הסעד או המלצת הרשויות המעורבות בנושא (כמו הרווחה). השלכות על המשמורת יכולות להיות רק במידה בה בשל הבגידה ההורה הבוגד לא יכול לטפל בילדיו כראוי, כמו למשל אישה שבגדה עם בעל שהוכח כפושע, מסוכן או אלים, ומתכוונת לעבור למגורים משותפים איתו – במקרה כזה טובת הילדים יכולה להכריע לטובת העברת המשמורת לאב.
השלכות על מזונות האישה
על פי החוק אישה שאינה עובדת זכאית לקבל מזונות אישה ללא קשר למזונות הילדים, אך אישה שבגדה, והוכחה בגידתה מעל לכל ספק, לא תהיה זכאית לקבל את דמי המזונות הללו.
השלכות על רכוש משותף
חלוקת רכוש משותף הינו עניין משפטי ולא קשור לבגידה, זאת אומרת שהצד הבוגד לא יאבד את הזכויות הרכושיות שלו כתוצאה מהבגידה. יחד עם זאת, אם הצד הנבגד מוכיח על חובות שנצברו כתוצאה מהבגידה – החובות הללו יחולו על הצד הבוגד בלבד ולא יהיו משותפים.
השלכות על פיצויים
בשנת 2012 נקבע פסק דין חדשני על ידי השופט אסף זגורי בנוגע לפיצויים כספיים על בגידה. במהלך תיק גירושין של בני זוג מוסלמים דרש הבעל פיצויים בשל בגידה של האישה. השופט דחה את הבקשה לפיצויים בתיק הספציפי הזה, אך קבע כי יש מקום לפיצויים כספיים על בגידה במקרים מסוימים ותחת הגבלות שונות.