הדרך לממש צו הרחקה בעזרת חוקר פרטי
הביטחון האישי שלנו הוא הבסיס שלנו, הוא הקרקע היציבה מתחת לרגליים שלנו והוא מאפשר לנו להתנהל בצורה חופשית, נטולת פחד וללא חששות. כשאותו ביטחון נעלם או מתערער, התחושות יכולות להיות לא נעימות ולהידמות לקרקע שנשמטת תחת רגלינו ממש. במצבים בהם אנו מרגישים מאוימים או מוטרדים על ידי גורם פרטי כלשהו, חשוב לדעת שניתן ורצוי להגיש בקשה לצו הרחקה לאותו אדם. הבעיה היא, שלעיתים גם צו ההרחקה לא מספק את ההגנה הראויה וכאן בדיוק, נכנסת לתמונה היעילות הגדולה של חוקר פרטי למימוש הצו.
אז איך ניתן לממש את צו ההרחקה ואיך חוקר פרטי יכול לסייע? התשובות במאמר שלפניכם.
מהו צו הרחקה ומתי הוא ניתן?
צו הרחקה הוא מסמך שמטרתו בראש ובראשונה שמירה וה על האדם אשר מוטרד, מאוים או מותקף על ידי אדם אחר. צו זה יכול להינתן גם לחברה, עסק, מוסד או כל גוף אחר המגיש את הבקשה לבית המשפט או למשטרה, בתנאי כמובן שהסיבות אכן מוצדקות. על פי צו ההרחקה, אותו אדם מנוע מלהתקרב (עד רדיוס מסוים), לפנות או ליצור קשר עם אותו אדם בכל דרך שהיא. אם כי תוכנו של המסמך והפירוט שקובע בית המשפט, יכול להשתנות בהתאם לנסיבות המקרה.
צו הרחקה הוא למעשה שם כולל למספר גדול יותר של צווים מאותה הסוגה, אשר מטרת כולם היא כאמור הגנה על המבקש. בין הצווים בתחום ישנם כאלו הניתנים במצבים שונים כמו אלימות בתוך המשפחה, הטרדות של בני זוג גרושים ועוד. חשוב לציין שאלימות בתוך המשפחה או בכל מקום אחר שבגינה ניתן להגיש בקשה, יכולה להתבטא לא רק באופן פיזי, אלא גם באופן רגשי או כלכלי.
הנה כמה מסוגי הצווים הקיימים:
- צו למניעת הטרדה מאיימת
- צו להבטחת מדור שקט ושלו בתביעת מזונות
- צו הגנה למניעת אלימות במשפחה
- צו הרחקה מנהלי
מהו ההבדל בין צו משטרתי וצו בית משפט?
לצערנו הרב קיימים מקרים בהם יש צורך למיידיות ובהילות במתן צו ההרחקה, מצבים אלו מתחרשים לרוב כאשר נשקפת סכנה ממשית. משטרת ישראל יכולה להוציא צו הרחקה מיידי וזמני שתוקפו לרוב הוא ל-48 שעות ולכן, במצבים בהם נשקפת סכנה מסוג זה רצוי לפנות ישירות למשטרה לקבלת עזרה.
לעומת זאת, רק בית המשפט בהחלטת שופט, יכול לתת צו הרחקה ממושך יותר שיכול להגיע לשנה ובמקרים מסוימים אף יותר. בית המשפט יפסוק בנושא לאחר קיום דיון במעמד שני הצדדים, בו הוא רשאי להכניס שינויים, להאריך, לקצר ולשנות את הצו בהתאם לנסיבות.
עזרת חוקר פרטי
המציאות לימדה אותנו לא פעם, שמתן הצו הוא כמובן חשוב ומהותי, אך המימוש שלו בשטח ביום-יום – הוא האתגר האמיתי והחשוב. מצבים אלו, במיוחד כאשר מתרחשים בתוך המשפחה ובין בני-זוג, נוטים להיות מלאים ברגשות אשר לעיתים מביאים את אותם אנשים מסוכנים להפר את תוכן הצו ולסכן את האדם שבצד השני.
סיוע של חוקר פרטי שיעזור במימוש הצו, יכול להיות לעזר רב במקרים רבים ואף לתת את השקט הנפשי הנוסף שישלים את השקט החלקי, שנותן צו ההרחקה עצמו. לכן במצבים בהם נותר חשש גם לאחר מתן הצו, חוקר פרטי יוכל לעזור בין השאר בדרכים הבאות:
מעקבים ותצפיות סמויות – החוקר הפרטי יבצע מעקבים סמויים אחר האדם שנגדו מוגש הצו או למשל תצפיות על מקום מגוריה של מגישת הבקשה.
פיקוח לקיומו של הצו – החוקר יוכל להתמקם בצורה דיסקרטית במיקומים הרלוונטיים, על מנת לפקח ולוודא את קיומו של הצו כחוק וכן למנוע סכנה עבור מגיש הבקשה.
תיעוד ראיות – במקרים רבים, תיעודים כמו הקלטות ותמונות מהחוקר הפרטי, יוכלו לסייע מבחינה משפטית כראיות המוכיחות את הצורך בהוצאת הצו, בהפרתו של הצו או בקיומו.
תלונות שווא – ישנם גם מצבים בהם הצו מוגש על ידי אחד מבני הזוג ככלי ניגוח ביניהם ועל מנת להרע האחד לשנייה, מבלי ביסוס משפטי. במקרים אלו, חוקר פרטי יוכל לתעד ובכך להוכיח את היתכנותן של תלונות ובקשות שווא.